Kit panou solar – Ce trebuie sa conțina?

În ultima vreme se pune tot mai mult accentul pe energia regenerabilă, deoarece este mult mai avantajoasă decât cea rezultată cu ajutorul combustibililor fosili. Pe lângă faptul că este mai ieftină, aceasta este obținută cu lumină solară, care este o sursă naturală, abundentă și permanentă. 

Astfel, dacă îți dorești să cumperi panouri solare, pentru a beneficia de energie verde, este important să te informezi complet cu privire la instalarea și utilizarea acestora. Află din acest articol ce trebuie să cuprindă un kit de panou solar și multe alte informații importante. 

Kit de panou solar – Elemente componente 

În funcție de nivelul de energie electrică de care ai nevoie pentru întreaga locuință, numărul de panouri solare poate fi mai mic sau mai mare. Panourile solare au o putere cuprinsă între 250 de wați și 550 de wați. Astfel, pentru o casa medie, pana in 120 mp, dacă optezi pentru varianta de panouri de 550 wati, ai nevoie de aproximativ 12 exemplare. 

În funcție de numărul panourilor solare, poate crește sau scădea numărul elementelor componente. Acestea sunt: 

1. Bancă de baterii 

O bancă de baterii prezintă mai multe baterii conectate în serie sau în paralel. Scopul unei baterii este de a oferi o rezervă continuă, în caz de pierdere a sarcinii sau a întreruperilor de curent. Practic, te ajută să depășești momentele în care panourilor nu pot fi încărcate cu ajutorul luminii solare, precum sunt nopțile.  

2. Invertor de putere sau controler de încărcare 

Un invertor de energie solară este esențial pentru soluțiile solare în rețea. Un invertor convertește puterea de intrare din baterii în puterea de ieșire. Majoritatea invertoarelor moderne sunt hibride și vin cu un regulator de încărcare solar încorporat. 

3. Cabluri și hardware de montare 

Nu toate kiturile solare includ cabluri și hardware de montare. De aceea, atunci când alegi un kit de panou solar, verifică dacă sunt prezente și aceste produse. În caz contrar, le poți achiziționa în mod separat. 

Este recomandat să alegi hardware-ul de montare de la producătorul de panouri pe care l-ai ales. Acest element este unul personalizat, așa că trebuie să se potrivească perfect cu panourile achiziționate. 

Avantajele utilizării unui kit de panou solar 

Cele mai importante beneficii pe care le oferă un kit de panou solar sunt următoarele: 

1. Economisirea bugetului 

Utilizarea unui kit de panouri solare și instalarea pe cont propriu oferă economii serioase în bugetul familiei pe termen lung, chiar dacă inițial este nevoie de o investiție serioasă. Practic, în acest fel, reușești să pui deoparte banii pe care înainte îi foloseai pentru plata facturilor. 

2. Alimentarea spațiilor aflate în afara rețelei 

Utilizarea unui kit de panou solar reprezintă o idee excelentă pentru proprietățile sau clădirile care se află deja în afara rețelei. Dacă dorești să alimentezi iluminatul unei cabane dintr-un loc izolat, de exemplu, atunci  un kit mic de panouri solare este o modalitate excelentă de a obține confort. 

3. Ușor de instalat 

Dacă instalezi un kit de panou solar în afara rețelei, o poți face fără probleme pe cont propriu, fără ajutorul unui profesionist. Trebuie doar să  urmezi instrucțiunile de montare oferite de producător. 

Însă, pentru a te asigura de funcționalitatea acestora, cel mai bine este să ceri sfatul și ajutorul unui specialist în domeniu.  

În concluzie, optează pentru un kit de panou solar de calitate superioară, dacă îți dorești să folosești energie verde pentru alimentarea spațiilor personale. Spune-le și prietenilor tăi despre această variantă de economisire a facturilor la energie electrică. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!